xistenze miskolc

Hogy bánnak a vásárlókkal? - mit jelent ma Magyarországon a garancia szó?

2015. október 31.
Hogy bánnak a vásárlókkal? - mit jelent ma Magyarországon a garancia szó?

Oknyomozó cikk - www.xistenze.com

Szerény véleményem szerint, ha egy gyártó meg akarja tartani ügyfélkörét, akkor a szerviz fronton is rendet kell tartani, hisz sok esetben a szerviz hozzállása az, ami kihat a vásárló azon irányú döntésére, hogy a következő terméket is a megszokott gyártótól, vagy esetleg a konkurenciától választja. 

Jelen körünk alkalmával a mobiltelefonos gyártók és gyártói szervizek hozzállását vizsgáltuk. 

Vettünk egy Samsung Edge modellt, és egy Nokia 930-ast. A Microsoft öröksége a Nokia független formában, a Samsung szolgáltatói keretek közt került beszerzésre.

Sajnálatos módon a Nokia készülék egy hét után Bluetooth hibával szervizben landolt, ahol a hibát nem sikerült elsőre elhárítaniuk. A második szervizbeadást követően alaplapcserével érkezett vissza a készülék, és érdekes módon a hiba továbbra sem szűnt meg.  Korrekt módon a gyártó felajánlott egy új készüléket, amit még most is várunk…

Mi történt a Samsung esetében? 72 órás vásárlásban még bőven benne voltunk, amikor napfényben a kijelzőn elváltozást pillantottunk meg, de ez az elváltozás valószínűleg gyártási technológiából adódik, ami akár elfogadható is lehet. Ezt igyekeztünk kideríteni.

Bevittük a miskolci szervizképviseletbe, ahol közölték velem, személyemnek célozva, hogy nem áll módunkban az én készülékemet megvizsgálni. Minden megkérdezés nélkül feltételezték, hogy kötekvő szándékkal érkeztem, meg különben is bonyolult folyamat ennek a modellnek a szervizelése, közölték fölényesen. Köszönés félváról, jöhet a következő delikvens…

A készüléket bevittük a szolgáltatóhoz is, ahol emlékeztek a vásárlásra és készségesen kihoztak egy másik készüléket, amit összevetettek az általam vásárolt modellel. Így bizonyosságot nyerhettünk arról, hogy ez a modell sajátossága.

Egy ilyen egyszerű művelet miatt is lehet renomét veszteni, amit a miskolci szervizpontnak sikerült is, hisz egy ilyen viselkedés után, garantáltan nem fogjuk keresni a társaságukat.

Megérte? Ezt ők tudják, bizonyára csak engem illetett meg, ez a nem egészen nyugati stílusú kiszolgálás.

Konkurenciaharc? Létezik… Hiába a gyártói erőfeszítés, ha a háttérben nem azonosak a célok…

Folytatjuk…

                                                                                                                                  www.xistenze.com - T. Tom